|
Treść |
Autor |
 |
2009-06-21 20:00:10 Jasne że opieka jest od tego aby pomagać ale czy ktoś z otoczenia dziewczyny zawiadomił odpowiednie służby, przecież jest sporo instytucji, można zadziałać pisząc do gazety, informując radio telewizję, centrum pomocy kryzysowej w Szczecinie. No właśnie jeżeli Instytucje w Stargardzie nic nie robią zawiadomcie Szczecin a dziewczynę wspierajcie na duchu i tłumaczcie, że musicie zrobić wszystko aby wyciągnąć ja z marazmu w jaki wpadła. A opiekunka niech poczuje Wasze działanie na swoich plecach być może sama się wtedy wyniesie. Więc nie biadolcie jaki to los spotkał Joannę tylko konkretnie weźcie się do działania. Naprawdę nie jesteście w stanie zaszkodzić Joannie a możecie zaszkodzić tylko i wyłącznie OPIEKUNCE OD SIEDMIU BOLEŚCI | @INKA |
 |
2009-06-21 20:03:06 A wtedy sąd zobaczy jakich dziewczyna ma przyjaciół, sąsiadów i znajomych, którzy są w stanie zapukać do każdychy drzwi i napewno wyrok zapadnie na korzyść Joanny. Więc do roboty :) | @INKA |
 |
2009-06-21 20:03:56 Asie poznałam na pielgrzymce, wiem ze mieszka na oś.Zachód, słyszałam już o tym ,ze walczy o swoje mieszkanie jakiś czas temu ,czyli nadal nic nie ruszyło do przodu. Sądy są okrutne. A o tej opiekunce wogóle szkoda się wypowiadać,młoda ,wredna siksa ,żerująca na nieszczęsciu . | @anonimowy |
 |
2009-06-21 20:09:16 moża na początek warto odwiedzić Asie, popanoszyć się po jej własnym mieszkaniu i umilić zycie opiekunce? moze takim prostym sposobem jej pomóc? B6 to na oś.Zachód gdzieś na parterze ,popytac sasiadów, znaleść ją,dowiedzieć się więcej,napisać do gazety,do Tv, pomóc ,bo czy musi się stac cos strasznego ,zeby ktoś w koncu zareagował. Na sądy nie ma co liczyć . | @anonimowy |
 |
2009-06-21 20:11:24 zgadzam się z Inką i z innymi trzeba jej pomóc, sprawy w sądach wleką się latami i jak nie wywalczysz swojego to nici. A ona nie dośc ,ze ma cięzkie zycie to jeszcze musi znosić tą hamską opiekunkę. | @anonimowy |
 |
2009-06-21 20:15:28 opiekunka jest "na prawie" ma małe dzieci,myslicie ,ze sąd wyrzuci ich na bruk? że przejmie się dziewczyną na wózku? ja już nie wierze w sprawiedliwość. | @Krystyna |
 |
2009-06-21 20:24:20 nie można tego tak zostawić | @kuba |
 |
2009-06-21 22:18:05 program "Uwaga" bardzo chętnie "zareaguje" na tą sprawę. | @anonimowy |
 |
2009-06-22 08:08:42 Skoro wiecie co się dzieje i nic z tym nie robicie, jesteście tak samo odpowiedzialni za to!!! | @anonimowy |
 |
2009-06-22 09:09:50 dokładnie ,jeśli dziewczyna nie ma sprawnych rąk jak ma napisać wszystkie te śmieszne pisma do sądu,kto jej to wysle ,przecież nie ta opiekunka? wogóle jesli ona się dowie ,Asia bedzie miala tam piekło na ziemi. | @Jurek |
 |
2009-06-22 22:29:54 sprawa jest w sądzie ,ale sami wiecie jakie są sądy. | @anonimowy |
 |
2009-06-28 13:38:59 jestem ciekawa co sąd postanowi w tej sprawie. Sytuacja Asi jest naprawdę zła, nie dośc ,że kobieta jest schorowana to jeszcze zamknięta w pokoju jak w więzieniu. | @alica |
 |
2009-10-15 10:12:48 To co tu przeczytalam to jest poprostu koszmar jak tak mozna i nie wierze w to ze nie ma zadnej instytujcji ktora b nie umiala jej pomoc poprostu nie chca jak juz ktos to podkreslil panuje ludzka znieczulica.Wtakim razie ja bym naglosila ta sprawe w mediach a nawet na samym pocztku w gazecie bo to nie moze tak byc!!! gdzie sa Ci wszyscy ktorzy zajmuja sie takimi przypadkami no gdzie!!! poprostu kpiny.. ale zycie potrafi sie zemscic..mam nadzieje ze final tej sprawy bedzie pozytywny zycze powodzenia Asi | @Marlena |
 |
2009-12-21 11:29:26 To wszystko prawda jestem sąsiadką Asi,zawiadamiałam jej rodzinę telefonicznie już kilka lat temu bez skutku są zadowoleni że się pozbyli kłopotu.Balkon jest dobudowany za specjalnym zezwoleniem dla osoby niepełnosprawnej (nie wolno jej z niego korzystać),kuchnia i jeden pokój przebudowane,dostosowane do wózka na koszt funduszu dla niepełnosprawnych (nie korzysta z tych wygód) jest zamknięta w jednym pokoju .Można by pisać dużo na temat.Pomóc mogą tylko media i odpowiednie władze miasta Stargardu. | @anonimowy |
 |
2010-01-08 16:14:50 Asia od listopada do dnia dzisiejszego mieszka u znajomej bo w swoim mieszkaniu zarastała brudem ,była głodna i zaniedbana ale nadal płaci za mieszkanie a pseudo opiekunka ostatnio podrzuciła jej rachunek za niedopłate centralnego ogrzewanie na ok 1000zl to wszystko woła o pomstę u kogo? jak wszyscy ja opuścili | @anonimowy |
 |
2010-01-08 18:10:39 można by to zglosic do programu uwaga! moze oni by cos w tej sprawie poruszyli!!! | @anonimowy |
 |
2010-01-08 20:31:54 Program UWAGA albo INTERWENCJA | @anonimowy |
 |
2010-02-18 20:44:40 Podobno był wyrok w sprawie Asi jej walki o mieszkanie i ludzkie warunki bytowe czy ktoś wie jaki? | @anonimowy |
 |
2010-02-18 22:55:55 A gdzie słynne stargardzkie stowarzyszenia, ponoć zajmujące się problemami ludzi niepełnosprawnych?
Widać tylko z nazwy pomagają one takim ludziom jak Asia.
Proponuję dobrze się zastanowić, gdzie lokujecie swój 1% podatku. | @tubylec |
 |
2010-02-19 00:24:37 Może powiadomić dzielnicowego.On powinien wiedzieć gdzie zwrócić się o pomoc dla ASI. | @anonimowy |