| |
| |
|
|
|
30 Lipiec 2010 Ludmiła, Julita, Piotr
|
|
Treść |
Autor |
 |
2010-02-14 11:56:05 Myślę,że jesteś zawistny,a może zamieszkaj tam,gdzie mieszka wraz z rodziną"wkurzona"postaraj się o dziecko niepełnosprawne i bądź dla Niego np.rodzną zastępczą i życzę powodzenia w walce z barierami.
Skoro tak uważasz i wszystko wiesz co mają i jak mają niepełnosprawni i ich rodziny.Proszę zaopiekować się dzieckiem-dziećmi niepełnosprawnymi i być ich rodzicem zastępczym,zamieszkać w mieszkaniu przystosowanym dla niepełnosprawnych i wówczas podyskutujemy,a nie zabawiasz się w śledztwo.Jesteś żenująca/y z tymi swoimi dochodzeniami.
Pozdrawiam | @Elżbieta Ostaszewska |
 |
2010-02-14 11:59:35 A może tak jeden z drugim przeczytajcie pierwszy post, jak nie znacie odpowiedzi na postawione pytanie to nie zaśmiecajcie forum. Polska mentalność... | @anonimowy |
 |
2010-02-14 12:03:09 2010-02-14 11:36:13
Nikt nie jest zawistny , osoby które posiadaja mieszkania przystosowane dla niepełnosprawnych mają najczesciej dotacje do mieszkań oraz ulgi. Owszem sa czynsze ponad 1000 zlotowe ale placa je nieliczni w całości.
rety,co ty z księżyca się urwałeś anonimowy?jakie dotacje?jakie ulgi?
Boże trzymajcie mnie,kim jesteś,że takie bzdyry wypisujesz?
a ty ile płacisz z swoje lokum jeśli takowe posiadasz?czy też masz ulgi?
a może znasz WKURZONĄ?
i nie trawisz jej i dlatego takie bzdury wypisujesz!!!
Oto mamy nasze POLSKIE PIEKIEŁKO,my POLACY słyniemy z zawiści, plotek i tylko patrzymy jak tu komu dokopać!!! | @anonimowy |
 |
2010-02-14 12:14:07 Zawiadom media pisz do prasy ściągnij telewizję TBS boi się tego rodzaju rozgłosu | @anonimowy |
 |
2010-02-14 12:27:59 Wolałabym uniknąć tego rodzaju rozgłosu...Bo tak naprawdę ludzie mają większe problemy niż grzyb w mieszkaniu, ale poczekam jeszcze tydzień (przy prawie pół roku moich interwencji to niedużo:-)),a jeszcze Wam powiem że Pani ze Struga do której dzwoniłam w tej sprawie( jakaś kierowniczka wykonawców) była oburzona że jej głowę zawracam, wykrzyczała do mnie-"przecież ja nie przyjadę tego naprawić! Powtarza się Pani już od miesięcy!, niech się Pani już nie powtarza!"....Trochę tą Panią ukróciłam ponieważ trzeba mieć trochę kultury rozmawiając, jakby nie było, z klientem.Bloki są na gwarancji, więc łaski nie robią że naprawią. W poniedziałek składam skargę, żałuję ża nie zrobiłam tego wczesniej, ale pewności że zrobia nadal nie mam. A co z tym odszkodowaniem? Muszę zlikwidować grzyba, położyc nowy tynk, pomalować ściany, i drzwi wymienić(!)...Pieniędzy na to nie mam. | @wkurzona |
 |
2010-02-14 12:30:46 A mam oprócz niepełnosprawnego dziecka jeszcze maleństwo które choruje.... | @wkurzona |
 |
2010-02-14 12:40:37 wkurzona-zrób tak jak radzi anonimowy,nagłośnij gdzie trzeba,bo skoro Twoje interwencje i prośby nie pomagają,a klient-mieszkaniec w tym przypadku Ty,jest dla pani"urzędniczki"z TBS-u persona non grata,to należy nagłosnić,może wówczas buta i arogancja pani urzędniczki się skończy,a zdrowie dzieci jest najważniejsze.
Życzę wytrwałości:) | @Elżbieta Ostaszewska |
 |
2010-02-14 12:48:11 2010-02-14 07:44:44
JEŻELI PŁACISZ PO 1000 ZŁOTYCH CZYNSZU,TO STAĆ CIĘ NA INNE MIESZKANIE.MÓGŁBYM CI WSPÓŁCZUĆ ALE NIE CHCĘ.
Jasne, już lecę wynająć za tego tysiaka kawalerkę, jakoś się pomieszczę z mężem i dwójką dzieci, a moje dziecko samo niech sobie wózek wciąga.... | @wkurzona |
 |
2010-02-14 13:07:50 Proszę Ciebie Wkrzona nie przejmuj się tym wpisami na forum,bo trudno jest udowodnić,że nie jest się wielbłądem.
Nikt Ciebie nie zrozumie,bo nie jest na Twoim miejscu i nie przeżywa tego co Ty i Twoja Rodzina.
Zazdrość i zawiść to cecha obrzydliwa i przykre jest,że człowiek człowiekowi jest wilkiem:(
Szkoda i żal mi Ciebie, dwójki Twoich dzieci,że mieszkacie w takich warunkach w nowym bloku:(,ale ja jestem tylko małym żuczkiem,który może tylko pocieszyć:)
Wierzę,że poradzisz sobie z machiną biurokracji:(
| @Elżbieta Ostaszewska |
 |
2010-02-14 18:32:05 W dalszym ciągu nie rozumiem co ma zawiść do mego postu o dotacjach . Stwierdziłem tylko stan faktyczny w TBS. Dotacje maja także osoby które dostały mieszkanie z listy . Całe czynsze płacą osoby które mają mieszkanie z partycypacją , choc nie twierdze , ze sa zapewne w kazdym przypadku wyjątki. Czasem prosze przeczytac cos dwa razy nim zacznie sie kogoś oskarżać o akty zawiści czy zazdrości , swiadczy to tylko o Was rodzinach osób niepełnosprawnych ile w Was agresji ...tak jak Pani pisze człowiek człowiekowi wilkiem. | @anonimowy |
 |
2010-02-14 19:03:33 W dalszym ciągu nie rozumiem co ma zawiść do mego postu o dotacjach . Stwierdziłem tylko stan faktyczny w TBS. Dotacje maja także osoby które dostały mieszkanie z listy . Całe czynsze płacą osoby które mają mieszkanie z partycypacją , choc nie twierdze , ze sa zapewne w kazdym przypadku wyjątki. Czasem prosze przeczytac cos dwa razy nim zacznie sie kogoś oskarżać o akty zawiści czy zazdrości , swiadczy to tylko o Was rodzinach osób niepełnosprawnych ile w Was agresji ...tak jak Pani pisze człowiek człowiekowi wilkiem.
Treść:
czegoś to Szanowny Panie nie rozumiem,umiem czytać ze zrozumieniem!Wg.Pana to my mieszkańcy dzielimy się na Obywateli I kat.którzy są zdrowi i pełnosprawni i na zdrowych,ale mających w rodzinie osoby chore i niepełnosprawne to są ludźmi gorszej kat.to już nie ludzie tylko kto?
Uważam,że ludzie chorzy i niepełnosprawni są tacy sami jak my zdrowi,a zawiść i zazdrość jest wszędzie!no i czego może zazdrościć osoba niepełnosprawna na wózku czy leżąca Szanownemu Panu lub mnie?Niewątpliwie tylko zdrowia,jeśli już zazdrości, to są tak samo ludzie wartościowi,to nad nimi pochylał się Papież i ustanowił święto 11.02.
Agresja jest wszędzie:w domu,w szkole,na ulicy i sięga wszystkich,a zresztą nie chce się mnie już pisać,nie będę zawracać Wisły kijem!!
Trzymam kciuki za Ciebie-wkurzona i innych mieszkańców,którzy mają podobne problemy w swoich mieszkaniach!! Dziękuję tym co stanęli w Twojej obronie!
Dobranoc wszystkim | @Ktoś |
 |
2010-02-14 19:45:46 Ludzie czy ja kogoś dziele na kategorie , jeśli ktoś to robi to TBS. Napisałem jedynie o dotacjach. Czy to osoba pełnosprawna czy niepełnosprawna jeśli jest najemcą mieszkania TBS i ma w nim usterki tym bardzie w bloku na gwarancji obowiązkiem wlaściciela jest je usunąć. Prosze złożyć skarge jeśli tego nie uczynią. Chociaż ze swojej strony moge stwierdzić , ze ja nigdy nie miałem przez te kika lat mieszkania w TBS z tym problemów. Wszelkie usterki były usuwane można powiedzieć na bieżąco , czego życze również Pani. Dobranoc. | @anonimowy |
 |
2010-02-15 09:44:04 czynsz za mieszkanie w tbs to 10,65 za 1m 2, aby płacyc 1000 zł za wynajem trzeba miec mieszkanie o powierzchni 93,896713615 m2
wiec 1000 zł które płacisz to czynsz + ogrzewanie + woda + innne opłaty | @anonimowy |
 |
2010-02-15 10:19:50 Człowieku ja Cię nie pytam ile płacę czynszu(!!!), dlaczego się tak w to zagłębiasz i analizujesz....żenada....a myślałam że znajdzie się ktoś kto najprościej w świecie na pytanie odpowie, szkoda słów. | @w....a |
 |
2010-02-15 11:17:24 skoro w czynszu podajesz nieprawdde tak samo moze byc z wilgocia i grzybem, poza tym w poniedzialki przyjmuje prezes w tbs jak masz problem to tam idz | @anonimowy |
 |
2010-02-25 09:11:40 Ha ha, z nudów ten post napisałam, pisanie o grzybie w mieszkaniu to moje hobby. Puknij się w czoło człowieku, zanim jeszcze anonimowo zaczniesz oszczerstwa wypisywać. | @anonimowy |
 |
2010-02-25 09:17:47 Podaj maila to ci wyslę kopię rachunków, może się w końcu odpieprzysz:-) | @anonimowy |
 |
2010-02-25 14:31:48 Żal mi Ciebie prosta kobieto. | @anonimowy |
 |
2010-02-26 09:46:01 Lepiej być prostym człowiekiem niż prostakiem, odczepisz się wreszcie? | @anonimowy |
 |
2010-03-15 18:33:29 a | @anonimowy |
|
|
 Dz. w Insku z linia brzeg
|