|
Treść |
Autor |
 |
2008-08-12 08:37:44 Na około jest mnustwo mieszkań ale ty mozesz je ewentualnie kupić lub wynając.Nikogo a zwłaszcza naszego prezydenta miasta nie interesuje to ze ludzie nie maja gdzie mieszkac bardzo zenujace.Mnie nie stac na kupno mieszkania tak jak i wielu osób od kilkunastu lat jestem mezatka i mieszkam wraz z moja rodzina na malutkim pokoiku razem z bratem łacznie jest nas 6 i jak tu mozna normalnie zyc | @iza |
 |
2008-08-12 09:57:22 izo polska ma mieszkania dla gruzinów, ukrainców, i innego dziadostwa ale dla nas samych nie ma, polska to dziadostwo a budują je polacy żydy i szwaby, nasz prezydent nie będzie pewnie nic robił bo widzisz kadencja się skończy i co mu z tego będzie jeśli coś zrobi więcej kasy nie dostanie. Jedyna rada to pracować za granicą zarobić trochę i wtedy żyć w tym kraju oraz traktować innych rodaków jak ścierwo w większej mierze bo tylko na to się nadają. Wiem ja zawsze opiniami o polakach budzę kontrowersje ale mam o nich takie zdanie gdyż oni tylko kantują sami siebie na wzajem a innym wchodzą w wiadomo co. Odbiegłem od tematu, może spróbuj u jakiejś organizacji, najlepiej zagranicznej nasze to tylko są po to by odliczać od podatku wpływy, jeśli nie i nie jesteś na tyle obrotna to naświetl ten temat medialnie to tez zawsze pomaga. Kiedyś też miałem bardzo mało, to się zmieni jeśli nie będziesz liczyć na nikogo kto jest polakiem i szwabem lub dawnym żydem a tylko na siebie samą. | tomeh |
 |
2008-08-12 10:08:41 tomeh,ale Ty jesteś biedny-współczuję Ci serdecznie;Izo nie są ważne metry na których mieszkach, najważneiejsze jest zdrowie i zgoda w rodzinie-reszta ,naprawdę jest mało ważne w życiu. | @anonimowy |
 |
2008-08-12 14:18:22 tomeh czyli uważasz, że bohaterami sa ci, którzy wyjezdzaja do pracy zagranice a jak wrócą to sa panami - mylisz sie są ludźmi z paroma tysiacami złotych i szorstkimi dłońmi od mycia garów. w Polsce jak ktoś chce to tez może żyć normalnie - TRZEBA TYLKO CHCIEC a nie mówić że się chce ale nie ma jak | @anonimowy |
 |
2008-08-12 14:29:13 mieszkania sa, tylko was nie stac, ale to juz wasz problem, nie moj, nie prezydenta, nie papieza, nikt wam nic nie da zadarmo, wiec do roboty | @król |
 |
2008-08-12 15:42:16 Te król nie bądź taki mądry bo pewnie mieszkasz z mamusią i nic cie nie obchodzi a jak masz tak głupio gadać to lepiej się nie odzywaj wcale cwaniak z bąblem w nosie. | @anonimowy |
 |
2008-08-12 15:55:52 Ja jestem w podobnej sytuacji bo tez nie mam mieszkania i muszę wynajmować i zgadzam się z tym że żadne władze to nie obchodzi czy ktoś ma gdzie mieszkać czy tez nie.Mieszkania budują ale nie wiadomo dla kogo one mają być bo są takie ceny wystawione że przeciętnie zarabiający człowiek nie ma szans aby je kupić. | @anonimowy |
 |
2008-08-12 16:13:21 Od 6 lat czekamy w kolejce na mieszkanie socjalne w TBS-ie i praktycznie nic się nie zmienia co roku trzeba składać zaświadczenia o dochodach i tak na okrągło.W tym roku boje się że jak złożymy zaświadczenia i nasze dochody przekroczą danom sumę to nas wykreślą z listy oczekujących a wtedy to już nie będziemy mieli żadnej nadziei na mieszkanie i gdzie w takim przypadku są władze dlaczego nic z tym nie robią. | @anonimowy |
 |
2008-08-12 16:50:41 ktos tu wspomniał o robocie moj mąz pracuje ja jestem od roku po operacji i jak narazie sie nie nadaje do pracy.A jezeli chodzi o zgode to jak ona moze byc skoro niema nawet chwili prywatnosci. | @iza |
 |
2008-08-12 17:03:44 Ja jestem tego zdania że młode małżeństwa powinny mieszkać sami.Jestem akurat młodą mężatkom i mieszkałam po ślubie 2 lata z mamą i siostrą i szybciutko z tego mieszkania z rodzina zrezygnowałam wolałam wynajmować od ludzi mieszkanie niż gnieździć się z dodatkowymi osobami dodam też że bardzo bym chciała mieć jakiś swój kąt a nie dawać ludziom zarabiać ale niestety nie stać mnie na kupno mieszkania. | @zuza |
 |
2008-08-12 22:47:23 sorry jestescie zalosni, czekacie na mieszkania socjalne - nie lepiej wziasc los w swoje rece i sobie kupic - oczywiscie brak kasy, no ale inni maja pieniadze - dlaczego wam ich brakuje ??
Mieszkanie po slubie z rodzicami lub tesciami - zalosne, w takiej sytuacji nic sie nie zmienia, tylko posiadacie kwitek, nie lepiej poczekac troszke czasu z partnerem, kupic mieszkanie i wtedy podpisac papierki:)i zawsze jest bezpieczniej przy ewentualnym rozwodzie i podziale majatku
oczywiscie wielu z was moze sie pochwalic wlasnym katem - ale czy przeprowadzka na poddasze czy przebudowa garazu na mieszkanie nie jest rownie smieszne, jak mieszkanie z rodzicami przez cale swoje zycie, | @król |
 |
2008-08-13 00:40:21 A ja myśle że to ty jesteś żałosny. Pomyślałeś o tym że niektorzy musieliby praować conajmniej 10 lat i odkładać każdą wypłatę co do grosza ( a to jest nie możliwe bo za coś trzeba żyć) żeby było ich stać na kupno mieszkania. Czy w takiej sytuacji powinnyśmy wegetować 10 czy 20 lat żeby w wieku 40 lat wziąść ślub i pomyśleć o dzieciach o założeniu rodziny ?
Ceny idą do góry jak szalone.. za partycypacje TBS chce minimum 50 tysięcy a nie mówie już o mieszkaniach własnościowych. Skąd młodzi ludzie często uczący się jeszcze mają wziąść takie pieniądze ? | @majka |
 |
2008-08-13 01:03:00 Juz mieszkania spadaja ceny,sztucznie wysrubowane,nawet daja juz do mieszkania samochod,poczekamy...... | @anonimowy |
 |
2008-08-13 07:45:59 Jezu jakie co niektuzy brednie wypisuja normalne ze jak bym miała piniadze to bym sobie cos kupiła niektuzy nie maja pojecia jak ludzie mieszkaja maja kase i niemaja pojecia o zyciu zenujace | @iza |
 |
2008-08-13 10:24:49 Ja tam cię rozumiem izo, ale nie potrafię ci doradzić jak rozwiązać twój problem, nawet jak bym był miliarderem to nie dało by się kupić mieszkań dla wszystkich potrzebujących, wierzę jednak że ci się uda znaleźć tylko dla was wspólny dom.
Powodzenia. T
| tomeh |
 |
2008-08-13 15:32:10 Hej król żałosny to ty jesteś sam czytaj dobrze wypowiedzi bo gdyby ludzie mieli pieniądze to by nie musieli pisać że nie mają gdzie mieszkać tylko by już dawno kupili sobie mieszkanie więc nie wypisuj takich żałosnych wypowiedzi.A do innych czy wy śledzicie ceny mieszkań?Bo ja codziennie przeglądam ogłoszenie gdzie się da i jakoś nie zauważyłam żeby ceny spadały. | @zuza |
 |
2008-08-13 15:34:36 Słownik ortograficzny do rąk!!! Błędy!!! | @anonimowy |
 |
2008-08-13 15:42:46 No i co masz problem z czyimiś błędami?Bo ja nie i tak na marginesie to tu jest inny problem poruszany niż jakieś tam błędy więc czep się ale czegoś innego a jak się nie podoba to po prostu nie czytaj.Jak nie masz gdzie się bawić w nauczyciela to weź etat w szkole i tam sprawdzaj błędy. | @anonimowy |
 |
2008-08-14 06:54:35 królu wejdz spowrotem na tron bo po ziemi to ty stąpac nie potrafisz.Myslisz ze co zeby dostac mieszkanie to mam isc krasc itp; | @iza |
 |
2008-08-14 06:59:47 zobaczcie ten link dziewczyna tez ma duzy problem a wam sie tylko jakies głupoty trzymaja http://www.info.stargard.pl/dodatki/foru | @Aśka |