|
Treść |
Autor |
 |
2008-12-28 13:30:54 Witam rowerzystów. Cicho tu i pusto .Rowerzyści czekają na maj i słońce. Miałem chwilę czasu więc podsumowałem 2008 rok ispisałem plany na 2009 rok Można to obejżeć na www. bike.vot.pl Aby do maja. Potem ruszam w teran Zapraszam | @Stefan 59 |
 |
2009-03-22 10:21:59 Hehe,a my przez cala zime i teraz tez jezdzimy na rowerach,zreszta sts tez cala zime co niedziela jezdzili,w koncu jak nie pada deszcz,to smialo mozna smigac,nie ma co czekac do maja szkoda czasu. | @anonimowy |
 |
2009-03-22 14:23:19 Jak się kocha jazdę na rowerze to nie trzeba czekać do maja,cały rok można dla przyjemności korzystać z przejażdżek rowerowych dla lepszego samopoczucia i nie tylko,wiecie jak pięknie wygląda trasa do Koszewa,przez Kunowo,Wierzchląd Koszewko i dalej przez lotnisko do Kluczewa i obok cmentarza do domu.Kto nie próbował polecam z całego serca,w gromadzie nawet nie wiadomo kiedy ubywa trasy i ze świetnymi humorami wracamy po ok.2.00 godz. | @anonimowy |
 |
2009-03-22 16:07:00 Witam rowerzystów. Cud się stał i ktos tu wreszcie zajrzał, cieszy mnie to, bo cała zime było pusto. Cieszę się że są ludzie którym jazda rowerem sprawia przyjemność i poświęcają na to czas a nie na co inne (moze złe). Jednak nie wszyscy są jednakowi, mnie jest przyjemniej jeździc rowerem jak jest ciepło i słonecznie i niech każdy ma przyjemność z tego co lubi, napewno nie będe jeździł zimą. Dla mnie rower nie jest celem głównym, jazda rowerem to połowa przyjemności, a druga połowa to zwiedzanie i bycie w różnych miejscach regionu, które mnie ciekawią (docieram tam przy pomocy roweru). Piszecie, że jazda to dobre samopoczucie. Niejeździłem od października, a mimo to samopoczucie mam doskonałe. Piszecie, że szkoda czasu zimą, aby nie jeździć. Ja mam problem nawet latem skąd wyrwać kawałek czasu na wycieczke rowerową. Właśnie WYCIECZKĘ ROWEROWĄ a nie jazde w koło miasta w promieniu 10-15km. Ja wyjeżdżam daleko 50-100 i ponad kilometrów za miasto i tam robie trase i coś zwiedzam. Staram się nie powtarzać tras, bo mam dużo miejsc które chciałbym jeszcze zobaczyc, więc szkoda czasu jeździć po podstargardzkich krzakach, które znam na pamięć. Sezon zacznę napewno z początkiem maja, ale moze i w połowie kwietnia. Moje najbliższe plany (i wykonane wyjazdy) będę tu opisywał tak jak i w ubiegłym roku (strony od 1 do 11). Chętnie przystanę na towarzystwo innych rowerzystów, ale ze mną nie pojeździcie ostro, bo jestem 50-latkiem i niezależy mi na ilości kilometrów tylko na tym, aby miejsce które zwiedzam było dla mnie ciekawe, podaje przykład www.budowozłocieniec, przeczytajcie przedewszystkim czat na tej stronie, bo na czacie jest dużo fotografi. Moze widzieliście juz to miejsce. | @Stefan59 |
 |
2009-03-22 16:15:50 3 listopada 2008 byłem u starosty powiatu z pomysłem, że mamy w okolicy stargardu gotowe 17-18km drogi rowerowej którą trzeba pozamiatać i podpisać aby ludzie nią sobie jeździli. Za tydzień dwa wybiore sie znowu zapytac czy wykonał jakieś działania aby wykorzystać gotową trase. Taniej niz pozamiatac gotową droge już sie nie da. Myśle że pozamiatanie całych 18km będzie kosztowało mniej niz zrobienie 10m nowej drogi. Może znacie to miejsce? Komu miałem przyjemność odpisywać - niema żadnych podpisów. | @Stefan 59 |
 |
2009-03-27 10:55:11 Tak my jeździmy cały czas, choć zimą już małymi grupami. Mało ludzi w taką pogodę skłania się do jazdy. Zrobiliśmy w ziemie kilka set kilometrów i widzieliśmy sporo fajnych miejsc.
Co do forum zapraszam na nasze bike (widzę że jesteś już tam zarejestrowany. Tutaj w dziale pomysły nie bardzo ta rozmowa się klei - jeśli już proponował bym dział STAŁO SIĘ na tym forum w temacie WYPRAWY ROWEROWE | tomeh
 |
 |
2009-04-13 19:06:58 Witam Rowerzystów. Czas rozpocząć sezon rowerowy 2009. Pomysł jest taki ;zwiedzanie Drawska Pomorskiego i trasa ok. 20 km. w okolicy Drawska [w miarę sił można przedłużyć do 30 km.] Dojazd do Drawska pociągiem , powrót również pociągiem. Godziny, ceny,pogoda i inne informacje, tutaj w piątek 17.04. Wyjazd Niedziela 19.04.2009.Zapraszm . | stefan59 |
 |
2009-04-17 19:18:21 Witam Rowerzystów. Zgodnie zplanem w niedzielę 19.04.09 jadę doDrawska Pomorskiego ,tam w okolicy, trasa ok.20 km. [może 30]. Wyjazd pociągiem o godz. 9.09 powrót na godz. 18.15 .Cena biletu normalnego 11 zł Za rower 4,5 zł .Powrót jeszcze raz to samo . Niestety będzie zimno , tylko 10-11 stopni,ale nie będzie padało. Nalży posiadać ubiór na ciepło ,zimno i deszcz oraz jeden posiłek[bez gotowania]np;kanapki i napój. Zapraszam. | stefan59 |
 |
2009-04-20 19:23:00 od 01.05.2009 rowerzyści mają zakaz jazdy promenadą nad Miedwiem. Kolejny debilny pomysł. | @anonimowy |
 |
2009-04-20 19:51:25 Popieram promenada dla pieszych , ostatnio jeden cep mało by brakowalo , a by rozjechał mi dziecko na promenadzie. Jeszcze cep mia czelnosc wydrzec ryj na mnie , ze dziecko same mu "weszlo" pod koła. Przypuszczalnie to był taki sam fanatyk jak TOMEH. | @anonimowy |
 |
2009-04-20 20:33:23 wygląda że cypem to ty jesteś, szkoda tylko dzieci cepów | @anonimowy |
 |
2009-04-21 07:35:14 ścieżka powinna być dostępna dla pieszych i rowerzystów | @anonimowy |
 |
2009-04-21 10:30:22 To może tez wprowadzić zakaz jazdy pojazdów na drogach, bo dosyć często powodują wypadki ??? | @anonimowy |
 |
2009-04-21 19:04:36 Witam Rowerzystów. Krótka relacja z wyjazdu 19.04.09 do Drawska pom. Pogoda była piękna ,zgodnie zplanem . przebywanie przy takiej pogodzie wśród pól ilasow to byla wielka przyjemność. W Drawsku-tradycyjnie posiedziałem przy fontannie potem 2IS-y pomniki i w drogę :Drawsko-Zarańsko-Gajewko-Zbrojewo-Brze Pom. Zjazd pociągiem do domu. Trasa w większości to drogi polne [część była oznaczona jako szlak rowerowy MTB].,pola ,lasy i piękne jeziora [jeszcze bez działek rekreacyjnych- dzicz] . Miłośnicy malowniczych widoków zachwycili by się widokiem na okolicę w Przytoniu ze wzniesienia koło cmentarza. Szkoda tylko że ludzkie kości leżą tam na wierzchu. Długość trasy ok. 30 km. czas przejazdu 5 godzin więc każdy dałby radę . Kto siedział w mieście w taki piękny dzień niech żałuje- zapraszałem. Najblizsze wolne mam 1.05 i 10.05 . Myśl jest taka= Sulinowo Borne lub krzaki pola ilasy pomiędzy Rębuszem aBierzwnikiem[poszukiwanie autostrady] Ale otym póżniej | stefan59 |
 |
2009-04-21 19:13:46 coś wycieło część trasy. Ma być Zbrojewo-Brzeżniak-Przytoń-Węgorzyno- Runowo Pom. | stefan59 |
 |
2009-04-21 20:49:34 bike .vot.musi wkoncu sie wybrac z toba stefanie,ale kiedy to bedzie trudno powiedziec bo narazie realizujemy wlasne trasy a jest ich duzo w planach:np.Puszcz a Bukowa. | @s.a.s. |
 |
2009-04-21 21:45:00 A o menelach na lotnisku zapomnieliście (Wygasło niesłusznie) bawiają moja umysla normalna czlowieka, mojaa muzga pracuju, ist bin pener, wy panimajecie że jestem zwyklym menelos | @menel lotniskowy |
 |
2009-04-23 16:08:54 Do p. SAS. Ja chętnie pojadę na trasę proponowaną przez bike o ile zaciekawi mnie ona. Myślę że jest jednak mało prawdopodobne aby to zbiegło się z moim czasem wolnym [ 2 dni w miesiącu] . Wy niestety w przykładowe Góry Bukowe pewnie pojedziecie na kołach [i to w obie strony] co dla mnie raczej nie wchodzi wgrę bo szkoda czasu.,ja pojechałbym pociągiem do Zdroi | stefan59 |
 |
2009-04-23 16:12:46 Myślę że najdalej do końca tego roku tak Wam się opatrzy okolica Stargardu ,że w przyszłym pojedziecie gdzieś gdzie już nie widać wieży Jana. | stefan59 |
 |
2009-04-24 10:30:02 odpowiedź do wyższej wypowiedzi o TOMEH-u. Prosze często prowadzę tam rower jak są ludzi i nigdy nie jadę jak są małe dzieci na drodze wole przeczekać. Fanatykiem nie jestem po jeżdżę rowerem raz czy 2 razy w tygodniu. Co do ciebie to jesteś tchórzem że się nie przedstawisz anonimowo piszą takie rzeczy tylko tchórze. No chyba że zazdrościsz że coś robimy i możemy robić bo na to nas stać to już inna sprawa - ale to granice ułomstwa już są wtedy. | @tomeh |